HomeOnze praktijkSpecialismenVergoedingenNieuwsCoronaContact

Home > Specialismen > Dry needling

Dry needling

Dry needling:

Heeft u klachten die veroorzaakt worden door pijn vanuit spierverhardingen? Dan is toepassen van dry needling een mogelijke oplossing.

Met dry needling worden hardnekkige spierverhardingen ontspannen via een gericht prikje met een dunne naald binnen de spier. Er worden geen medicijnen ingebracht tijdens dit prikje.

Verschil tussen dry needling en acupunctuur

Ofschoon steriele acupunctuurnaalden worden gebruikt bij dry needling, is dry needling niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie ’ in het lichaam. Bij dry needling wordt één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld.

Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, zogenoemde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’-behandeling. Een triggerpoint is een 'knoop' in een spier, die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

Aan dry needling zijn in onze praktijk  - in het kader van behandeling manuele therapie of fysiotherapie - geen extra kosten verbonden.

Meer informatie? www.dryneedling.nl

Bezoekadres

Dokter Holtropstraat 77,
3851 JH Ermelo
0341-554090
info@vanolffenfysio.nl